Over ons

Hola, wij zijn Erik en Arjette. Halverwege de 30 en wonen met onze kat in Zuid-Beijerland (vlak onder Rotterdam) in een oud boerderijtje wat we zelf hebben opgeknapt. Voor we op reis gingen werkte Erik als Industrieel ontwerper en had Arjette een eigen bedrijfje (foodtruck,catering, kooklessen) en deed daarnaast halfslachtig een studie natuur en milieu wetenschappen.  We zijn gek op buitenspelen: surfen, windsurfen, snowboarden, (downhill)mountainbiken, skaten, kanoën en  motorrijden. Daarnaast zijn we beide muzikant, Erik speelt saxofoon en klarinet en Arjette (flamenco)gitaar en is Erik gek op fotograferen. En natuurlijk houden we van reizen en hebben samen al wat mooie tripjes gemaakt o.a. naar Noorwegen en Marokko. 

Reisplannen 

Het idee om een motor reis te maken kwam van Arjette maar is gaandeweg ook Eriks droom geworden. Al jaren hebben we het er over en doen we stiekem allerlei voorbereidingen. Maar het budget bij elkaar schrapen bleek lastiger. Een nieuw huis wat opgeknapt moest worden, onze bruiloft die toch duurder uitpakt (maar wel fantastisch was) en dan een vervelend surfongeluk waarbij Erik z’n nek brak zorgden allemaal voor vertraging. Maar nu is het dan eindelijk zo ver en hebben genoeg gespaard (hopen we).   

Een route maken vonden we ontzettend lastig.  Gaan we van midden Amerika  tot noord of andersom? Wanneer is dat regenseizoen ook alweer? Of zullen we toch naar Afrika misschien? Laten we de motoren verschepen of vliegen? Ik denk dat ons plan wel 20 keer gewijzigd is en ik sluit het niet uit dat we ons er uiteindelijk toch niet helemaal aan houden. Maar goed.. Ons uiteindelijke plan is om van Nederland naar Ijsland te vliegen. Daar hebben we een kampeer busje gehuurd om een paar dagen mee rond te rijden. Van Ijsland vliegen we door naar Vancouver waar onze motoren al staan te wachten. Vervolgens willen we van Canada naar Panama rijden over de Pan Amercan Highway. Vanaf Panama gaan we weer naar huis. Als we dan nog budget over hebben willen we graag nog via Cuba op de terug reis. 

We hadden aardig wat tijd over tussen het moment dat we ons huis verhuurd hadden tot het moment dat de motoren aankomen in Vancouver. Die tijd (1,5 maand) hebben we doorgebracht in ons busje in de Pyreneeën en Noord Spanje( Cantabrië en Asturias). Blogs daarvan staan ook op de site.