De droom

Ja wat is die droom dan? Zeilen! het liefst helemaal rond, met de passaatwinden mee. Samen met de meiden aan boord van ons drijvende huisje wat van de wereld zien, op een duurzame manier. Gaan nu het nog kan, nu ze nog niet leerplichtig zijn. Mensen ontmoeten, nieuwe dingen eten, mooie natuurgebieden bezoeken, bijzondere dieren zien en veel, heel veel muziek maken.

Gaan en niet blijven dromen. Al is het heerlijk om te dagdromen natuurlijk, maar uiteindelijk wil je die dromen toch omgezet hebben in een schat aan herinneringen. Zodat we later, als we oud en bejaard zijn, iedereen vanuit onze schommelstoelen kunnen vervelen met volle fotoboeken en honderden. “och weet je nog toens” in plaats van “hadden we maars” haha.

We varen eerst naar het Caribisch gebied waar onder andere Suriname, Mexico, Trinidad en Tobago, Jamaica en Cuba (waar we al eerder een taal en muziek cursus volgde) op het verlanglijstje staan. Gaat dat goed en vinden we het allemaal nog leuk dan gaan we door. Panamakanaal, wie weet Ecuador, Frans-Polynesiƫ, Nieuw-Zeeland, Aziƫ. Vanaf daar is het, vanwege de nieuwe ontwikkelingen in en rondom de rode zee, nog niet zeker welke route we naar huis zullen nemen. Maar dat zullen we tegen die tijd wel zien.