De bemanning

Schipper Erik

Erik zeilt al van kinds af aan. Op de Lemsteraak met zijn ouders, die zijn opa heeft laten bouwen, werden veel familievakanties doorgebracht op de Wadden. Toen hij 8 jaar was kwam hij in aanraking met de zeilschool, daar leerde hij zeilen in de optimist, Pico, Tjotter en Valk en werd later instructeur en opleider. Toen Erik en zijn broers 18 werden, kregen ze het vertrouwen van hun ouders om ook alleen met vrienden, met de boot op pad te gaan. Het idee van deze reis kwam in eerste instantie van Erik en stamde al uit de tijd van voordat Arjette in beeld was. Erik is industrieel ontwerper en zal tijdens onze reis gedeeltelijk blijven werken. Naast zeilen houd hij erg van windsurfen, surfen, snowboarden en (downhill) mountainbiken. Muziek maken is ook een grote passie, hij speelt van jongs af aan klarinet, later kwam daar (tenor)saxofoon bij. Hij heeft met verschillende bands/duo’s een aantal cd’s en Lp’s uitgebracht (zie shop). Ook op reis hoopt Erik veel muziek te kunnen maken en het één en ander op te kunnen nemen.

1ste Stuurtvrouw Arjette

Zeilt sinds ze samen is met Erik. Bijna elke zomer gingen ze samen of met vrienden op pad met de boot van Eriks ouders en dat was altijd erg genieten. Het idee van de zeilreis kwam van Erik, maar Arjette houd ook van avontuur en groeide snel mee met het plan. Ze liftte o.a. eerder al door Australië, reed in een oud busje van Nederland naar Istanbul en later Marrakesh. En legde samen met Erik, op eigen motoren een stuk over de Panamerican highway af door Canada en de USA.

Voor de geboorte van de meiden, tijdens de coronacrisis, werkte ze als natuurvoedings kok in haar eigen bedrijfje. Een duurzame catering en foodtruck, ook gaf ze af en toe kooklessen. Tegenwoordig studeert ze parttime natuur en milieuwetenschappen en zorgt ze voor de meiden. Ze houd erg van de natuur, duurzaam leven en hoopt onderweg op dat gebied veel moois te kunnen zien. Ook koken vind ze nog steeds erg leuk en bij de gedachten aan alle nieuwe keukens die ze gaat tegenkomen borrelt de inspiratie alweer op (wie weet komt er wel een kookboek?). Verder houdt ze erg van muziek en (flamenco)gitaar spelen. Surfen, (downhill)mountainbiken, (surf)skaten, snowboarden en kampeertripjes met ons bussie. Naast zeilen gaat ze tijdens de reis schrijven en bootonderwijs geven.

Matroos 1 Yolien

Ons vrolijke Yolientje van 3 vindt het best spannend allemaal. Ze zeilt al vanaf dat ze in mama’s buik zat en heeft dus al 3 zeilvakanties meegemaakt, waaronder één langere van 6 weken. Yolien is een echte boekenworm, momenteel kent ze bijna alle boekjes in haar kast uit haar hoofd ondanks dat ze nog niet kan lezen. Ook is ze gek op zwemmen en op haar kleine zusje. Ze is een beetje verlegen en vindt het fijn om gewoon samen te zijn en dingen te doen, en dan maakt het niet zoveel uit wat. Samen in de tuin werken, iets bakken in de keuken, knutselen, ze vindt het allemaal heerlijk.  

Matroos 2 Tess

Onze kleine rode van 1,5 is de lachebek van het stel. Ook zij bracht haar eerste zeiltrip al door in mama’s buik. Tess is een heerlijk makkelijk kindje, eigenwijs en een beetje ondeugend. Momenteel is ze gek op muziekinstrumentjes en zie je haar regelmatig met de kindergitaar achter zich aan door het huis drentelen, ook haar mondharmonica skills verbeteren met de dag. Verder houd ze van lol trappen met haar grote zus, samen hutten bouwen en puzzeltjes maken. Tess is een echte knuffelkont en vindt andere mensen heel gezellig, op feestjes en etentjes klimt ze bij iedereen op schoot en zijn we haar regelmatig even “kwijt”.